Menü

Sebze Neden Tüketmeliyiz?

Sebzeler harika bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Sodyum ve kolesterol oranları düşüktür. Genel olarak sağlıklı bir diyetin parçası olarak sebzelerden elde edilen diyet lifi, kan kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olur ve kalp hastalığı riskini azaltabilir. Lif, uygun bağırsak fonksiyonu için önemlidir. Sebzeleri tüketmek göz ve sindirim sorunları riskini azaltabilir ve kan şekerini olumlu yönde etkileyerek iştahın korunmasına yardımcı olabilir. Tercihiniz taze sebze yemek olsa da, dondurulmuş, konserve veya kurutulmuş ürünleri karşılaştırdığınızda beslenme açısından pek bir fark yoktur. Aslında, çoğu dondurulmuş ve konserve ürün hasattan sonraki saatler içinde işlenir, bu nedenle besin değeri hızla kilitlenir.
 
Çiğ tüketilmesi gereken sebzeler;
Sarımsak, ıspanak, soğan, kırmızı biber
Pişmiş tüketilmesi gereken sebzeler;
Mantar Domates Havuç Patates Kuşkonmaz Brokoli Patlıcan

Çiğ tüketilmesi gereken sebzeler ısıdan dolayı içerisinde bulunan bileşiklerin zarar görmemesi ve sebzenin besin kaybına uğramaması için çiğ tüketilmelidir.
Pişmiş tüketilmesi gereken sebzeler ise gaz ve şişkinliği önleyebilecek enzimleri aktif etmek için ısıya ihtiyaç duyarlar.