Menü

Neden Su Bu Kadar Önemlidir?

Hayatta kalmak için su şarttır. Organlarınızın, özellikle böbreklerinizin düzgün çalışmasını sağlar. Yeterince su içmek aynı zamanda sindirime yardımcı olur ve hatta kalori yakmanızı artırabilir. Yeterince su içmediğinizde, atletik potansiyeliniz de azalır. Hafif dehidrasyon bile performansta büyük bir düşüşe neden olabilir.
Vücudunuz ihtiyaç duyduğu sıvıları almıyorsa, spor salonunda zorlayıp bu kazanımların peşinden gidemezsiniz. Doğru miktarda hidrasyon çok önemlidir.
 
HER GÜN NE KADAR SU İÇMELİDİR?
 
Ulusal Bilimler Akademisi, kadınlar için günde yaklaşık 11 bardak ve erkekler için günde 16 bardak su içilmesini önermektedir.
Ancak, bu sayı yaşam tarzına, vücut büyüklüğüne ve diğer faktörlere göre değişebilir. Aktifseniz, günlük su alımınızı artırmanız gerekir. Sıcak bir iklimde yaşamak veya kalın bir kazak giymek gibi değişkenler de hidrasyon ihtiyaçlarınızı artırabilir.
 
VÜCUTTA SU NELER YAPAR?
 
Bunu zaten biliyorsunuz, ancak su yaşam için çok önemlidir.
Sadece insan hayatı değil, tüm yaşam. Peki aslında ne yapıyor?
İşte hızlı bir liste:
Kanınızın, beyninizin, kaslarınızın ve kemiklerinizin kritik bir bileşenini oluşturur.
Karbondioksiti çalışan kaslardan uzaklaştırır Vücudun her yerine glikoz ve oksijeni taşır Vücut ısısını düzenler.
Önerilen su alımına uymanın ne kadar önemli olduğunu zaten bilsek de yeterince insan bunu yapmıyor. Aramızdaki sporcular bile. Araştırmalar, spor salonuna gidenlerin yaklaşık yüzde 46'sının antrenmanları için yeterince su almadığını göstermiştir, su içmek için illa ağzının kurumasını beklemeyin- aslında, birçok insan çoğu zaman hiçbir şey fark etmeyecektir.