Menü

İnatçı Karın Kasları Neden Görünmüyor?

Karın kası çıkarmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru da “kaç ayda karın kası yapabilirim, karın kaslarım ne kadar sürede belirginleşir?”
 
Eğer karın kaslarınız gözükmüyorsa bunun tek nedeni karın kaslarınızın üzerindeki yağ tabakası. Yani karın kaslarınızın görünür olması için yağlarınızı eritmeniz lazım. Ve bunu da mekik, crunch veya dizlerinizi karnınıza çekerek yapamazsınız. Belli bir bölgedeki kasları çalıştırarak, o bölgedeki yağları eritemezsiniz. Bölgesel yağ eritme diye bir şey yoktur. Bu hareketlerle belki kaslarınızı geliştirebilirsiniz ama yağları eritmezseniz baklavalarınız gözükmez.
 
Yağlarınızı eritmenin yolu diyet yapmaka. Diyet yaparak yağlarınızı eritirseniz, en sonunda, yaklaşık %10 yağ oranına ulaştığınız zaman karın kaslarınız gözükür.  Vücut yağ oranınız ne kadar yüksekse %10’a ulaşmanız da o kadar uzun sürer. Mesela %35 yağ oranınız varsa,bu oranı azaltıp karın kaslarınızı görmek daha uzun sürebilir. Diğer yandan yağ oranınız %15’se karın kaslarınızı görmek daha kısa sürecektir.
 
Karın kaslarınızı görmenizin en elzem yolu uygun diyetle zayıflamak ve yağ yakmaktır. Zayıflamak istiyorsanız en başta kendinizi eğitmelisiniz.Tabiki bilinçsiz zayıflamaktan bahsetmiyor. Size verilen klasik bir diyet listesini takip ederek zayıflamanız çok zor. Kalorileri; protein, karbondirat ve yağ gibi makro-besinleri; neyi yiyip, neyi yememeniz gerektiğini çok iyi bilmelisiniz.Bunun için uzman ekibimizden oluşan sistemimiz ile her daim sizin yanınız yol gösterici olarak bulunmaya hazırız.
 
Kilo vermek demişken Çok hızlı kilo vermek sağlıklı değil. Üstelik hızlı verirseniz, yağ kaybetmenin yanı sıra, önemli oranda da kas kaybedebilirsiniz. O yüzden en uygunu haftada 500-1000 gram kaybetmek. Ufak bir kalori açığı kas kaybetmeden, yağ yakmanızı sağlayacaktır.
 
Sağlıklı bir şekilde yağ kaybetmek için:
  • Günlük harcadığınız kaloriden yaklaşık %10-20 kadar kesin
  • Yüksek proteinli beslenin
  • Besin değeri yüksek gıdaları tercih edin.
  • Şeker, beyaz ekmek vb gibi rafine ve besin değeri düşük gıdalardan uzak durun.
  • Sebze, kırmızı et, beyaz et, yumurta vs uygun gıdalar
  • Diyetin yanı sıra günde 30 dakika kardiyo yapabilirsiniz ve mutlaka haftada en az 3 kez ağırlık da çalışın.